2017 în imagini de călătorie

2017 (2)2017 a fost un an frumos, cu părere de rău din lipsă de timp, nu am avut posibilitate să relatez toate istoriile pe blog. Și pentru că am găsit ceva timp să fac o retrospectivă, vă invit acum să vedeți o recapitulare în imagini din locurile unde am fost.

01 Ceahlău. Prima ieșire pe munte din 2017, parte din ciclul de pregătire montană, culminând cu ascensiunea pe vârful Mont Blanc în luna iunie. Nu am putut rezolva problema cu cazarea în cabana Dochia, nu mai erau locuri libere, și am fost acceptați să înnoptăm la Mănăstirea Ceahlău.

02 Londra un oraș impresionant care îmbină impecabil clasicul cu modernul, despre el care am scris mai multe articole pe blog. Parcurile din capitală, străzile, pavajul, transportul public, terenurile de joacă, modul în care sunt amenajate spațiile publice, toate acestea mi-au atras atenția în mod special. Londra este un bun exemplu de urmat pentru oricare dintre orașele mari din lume.

03 Dacă sunteți pentru prima dată la Londra, probabil nu veți vrea să ratați Greenwich-ul, de acolo se deschide o panoramă superbă asupra orașului.

04 Verona. Vă dau un pont tare de tot, balconul Julietei nu este nici pe departe cel mai romantic loc de aici, pe când priveliștea de la S. Maria di Lourdes, plasată pe marginea dealului cel mai înalt din Verona, este de-a dreptul îmbătătoare.

05 Peschiera de Garda o locație pe malul sudic al lacului Garda, la fel de atractivă ca și Sirmione dar cu mai puțini turiști pe străzi.

06 Malcesine – o altă localitate riverană lacului Garda, un oraș care se întinde la poalele muntelui Monte Baldo.

07 Monte Baldo – de aici de sus se poate vedea lacul Garda, peisajele extraordinare cu păduri și munți sunt absolut unice. Pe munte se poate urca cu telecabina care se rotește în jurul axei sale astfel încât toți pasagerii sa aibă parte de panoramă indiferent de locul care îl ocupă.

08 Prima dată în Cipru și pentru prima oara când mergem în vacanta cu fetița noastră. Larnaca este un oraș unde nu prea ai ce face, însă ca punct de plecare pentru a face o incursiune pe insulă e destul de ok.

09 Limassol – plajele de aici nu sunt cele mai frumoase, în schimb mult mai viu ca Larnaca și zona portul arată mai bine.

10 Așa cum sunt un mare iubitor de pietre antice, nu am putut rată ocazia să vizitez Kourion, un sit arhiologic situat la 13 km vest de Limassol. M-a impresionat amfiteatrul roman, care se află într-o stare foarte bună.

11 Zigy un oraș pescăresc pe coasta sudică a Ciprului.

12 Pissouri un sătuc micuț înconjurat de podgorii, este situat pe un deal și oferă panorame inedite asupra munților Trodos. Nu este așa de cunoscut ca Omodos, însă păstrează la fel o atmosferă autentică cipriotă.

13 Slănic Moldova. Incompetența funcționarilor de la primărie a adus la un conflict cu proprietarii terenurilor pe care se află izvoarele (WTF cum așa?). Ca urmare o parte din izvoare au fost oprite. Nu știu dacă s-a gândit cineva acolo ca asta aduce un mare prejudiciu stațiunii.

14 Salina de la Târgu Ocna.

15 Milano m-a impresionat deși nu am avut mari așteptări de la un oraș distrus complet în timpul celui de al doilea război mondial și reconstruit din temelii.

16 Valea Aostei m-a surprins plăcut pentru că nu seamănă cu restul Italiei. Este cea mai mică regiune din Italia și înconjurată de cei mai înalți munți.

17 Courmayeur. Aici începe tunelul dintre Italia și Franța pe sub Mont Blanc.

18 Chamonix – considerat ”Mecca” alpinismului și al sporturilor montane. De aici a început cea mai tare aventura a mea. Timp de 4 zile urma să urcăm spre Aiguille du midi.

19 Ghețarul Mer de Glace. Aici am pus cortul în prima noapte, locurile sunt absolut fantastice, cu mai multe detalii am sa revin pe blog în postările ce urmează.

20 Vârful Aiguille du midi și refugiul Cosmic. După patru zile de urcat mai că mi-au dat lacrimele când am ajuns aici, a fost greu dar a meritat. Timp de câteva zile a căzut un metru de zăpadă și era pericol de avalanșă, din acest motiv am coborât înapoi în Chamonix și am mers pe traseul care pornește din Les Houches, pentru a ne încerca norocul pe Mont Blanc pe alt traseu.

21 Din Les Houches ajungem cu un tramvaiul până în punctul Nid D’Aigle, călătoria este foarte pitorească și trece printr-o porțiune ce îți taie respirația.

22 Refugiul Tete Rousse – aici este permisă campare și tot de aici alpiniștii încep ascensiunea pe Mont Blanc. Din păcate eram mult prea obosit și nu mi-am permis să merg mai departe.

23 Geneva – capitala diplomației, un oraș de elită preferat de tineri. Mi-a plăcut enorm de mult și îl recomand spre vizitare. M-am scăldat și în lac, plus unul la colecția mea de lacuri alpine.

24 Torino un rai pentru amatori ai sporturilor de iarnă, vară nu știu ce e de făcut aici sau cel puțin așa mi s-a părut mie.

25 Nu fusesem în Odessa de prin 2014 când a început revoluția la ucraineni, după 3 ani l-am găsit și mai frumos și asta în pofida crizei economice din Ucraina. O spun cu certitudine, este cel mai frumos oraș de pe litoralul Mării Negre.

26 Cheile Tișiței – pentru prima data cu fetița în munți, tot atunci am cumpărat un Deuter Kid Comfort și sunt foarte mulțumit, abia aștept să mergem în următoarea călătorie.

27 Lepșa pentru cei ce caută liniște și relaxare.

28 Batumi, Georgia. Dacă ar fi un top al orașelor de pe coasta Mării Negre, Batumi la sigur ar concura cu Odessa pentru locurile de frunte, cu mai multe detalii revin pe blog.

29 Gonio, Georgia – o mai repet sunt un iubitor înflăcărat de pietre antice și situri arheologice.

30 Keda Makhuntseti, Georgia. Drumul până aici trece printr-un defileu spectaculos.

31 Mtirala – un parc național din Republica Adjara, Georgia. Anual cad peste 4500 mm de precipitații, fiind cel mai umed loc din fosta Uniune Sovietică. Intrarea pe traseu se face cu ajutorul unei telecabine improvizate, care este pusă în funcțiune manual de către cei ce sunt în interiorul cabinei de lemn.

32 Hășmaș încă un loc minunat descoperit de mine.

33 Piatra Neamț.

34 Toamna la Marea Neagră, Odessa.

35 Cairo – câteva clădiri noi moderne, pe când mediul înconjurător e complet dezolant cu locuințe semi distruse.

36 Piramidele din Giza la sigur nu apar în așa ipostaze în broșuri și pliante turistice.

37 Ras Mohammed este un parc acvatic situat în extremitatea sudică a peninsulei Sinai, reprezentând una dintre cele mai frumoase zone pentru scufundări și snorkeling din Marea Roșie.

38 Sharm el-Sheikh este o stațiune turistică din peninsula Sinai cunoscută în primul rând pentru incredibila diversitate a lumii marine.

Cum a fost 2017 pentru tine?


Un comentariu

  1. Cunosc senzatia de-a fi in urma cu relatarile calatoriilor 🙂
    La mine 2017 a aratat cam asa: Roma, Billund, Cipru (mi-a placut mai mult partea de E in special Protaras), Malta si Targurile de Craciun din Budapesta si Viena.
    As vrea sa cutreier si eu muntii din N Italiei, am fost o singura data pe la Garda si Como, insa cu viteza luminii si parca n-am ramas cu nimic.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Salutari,
    Referitor la Cipru si la ceea ce inseamna Larnaca sunt de acord cu tine. Am folosit Larnaca doar ca zona de a ajunge in Cipru si de acolo de a pleca mai departe spre…Ciprul de Nord.
    Nu mi-a parut rau sa aleg doar aceasta parte a Ciprului. Nicosia sau asa cum ii spun turcii partii lor de influenta, Lefkosa, e seducatoare. Kyrenia sau Girne pentru turci, ti-l recomand din tot sufletul, iar Famagusta e un must have, daca iti plac ruinele. Poti vedea si o parte din celebra plaja Varosha, pazita cu strasnicie de armata turca.
    Hanul Buyuk Han e locul ideal unde poti incerca cafeaua, ceaiul si bineinteles mancarea turceasca 🙂
    In rest, nu cu mult, dar mai ieftin si mai oriental Ciprul Nordic
    Bafta in noul an!

    Apreciat de 1 persoană

  3. La cat mai multe calatorii si-n 2018 pecare sa ni le impartasesti cum obisnuiesti. Iti multumesc ca astfel ma plimb si eu pe unde nu gandesc , dar poftesc, ha, ha, ha ❤

    Apreciază

  4. Primeste o calda urare,
    Sa ai parte de iubire,
    Mult noroc si fericire.
    Dorintele sa-ti implinesti,
    In toate sa reusesti,
    Sa ai mereu sanatate,
    Ca-i mai buna decat toate!
    La multi ani cu sanatate!
    Dumnezeu sa-ti dea de toate
    Sanatate ,fericire ,
    Liniste ,multa iubire ,
    Sa-ti mai deie alinare
    Bucurii si realizare .
    La multi ani cu voiosie,
    Ce-ti doresti asa sa fie !
    Sarbatori cu bucurii!

    Apreciază


Lasă un comentariu